Nevinné zvolání v jedné z haberských garáží: ,,no to si dám raději ananasovou šťávu, než tu pít tenhle hnus“ vyvolalo, jak už to tak u nevinných zvolání bývá, další haberskou akci.  Jedna, naprosto nevážně vyřčená věta, se posléze v hospodě probírala zespodu nahoru, zleva doprava, shora dolů, zprava doleva. Co je pitelné pivo, co jsou patoky, co se ještě dá a co je lepší nahradit ananasovou šťávou? No to se dá přeci snadno zjistit.

A tak se v neděli 14.2. 2016 v hospodě u Jeníka sešlo deset, piva lačnících, soutěžících. Jeník se uzavřel do kuchyňky, vybalil plastové kelímky a otevřel 6 lahvových piv různých, pitelných i nepitelných značek. Napětí u soutěžního stolu rostlo, pánové (ano, žádná ze štamgastek se do pivoklání netroufla přihlásit) si prohlíželi soutěžící lístky a o zklidnění se postaral Čemba, který se ujal čepování piva. A tak se popíjel velmi pitelný Kozel zatím bez hodnocení.

Stůl se postupně plnil kelímky se zlatým mokem, soutěžící odstrčili nesoutěžního Kozla čepovaného, aby nebyli ovlivněni. Na čelech se jim usadila zkrabatělá vráska svědčící o urputném přemýšlení a rukama si kryli své herní papírky, aby soused náhodou neopisoval. Pepa si řekl ještě o jeden papír na poznámky, čímž prolomil napětí a vyvolal tím konečně zakázanou diskuzi: ,,Pepa píše i složení těch piv“ ,,…a na jaký stráni zrálo“ ,,…a jaký je to ročník“. Takže je vše v pořádku, napětí opadlo a padají další hlášky: ,,Nečumte do kuchyňky“ ,,Jak se jmenuje to blbý pivo?“ ,,Pardál, ale bude tam určitě i blbější“. ,, Sladký, hnusný, hořký, jedno nafukuje a některého bych se v životě ani nenapil“ , no asi nenapil, nebýt týhle sranda akcičky. Někteří se snažili o rozeznávání po čuchu a někteří ne: ,,Ochutnal jsem to dvakrát, teď na to jdu potřetí. Kolik těch platíček můžu vypít?“

A dost, dochutnat, dopsat, odevzdat lístečky rozhodčímu Jardovi Pufrů. Ještěže máme v partě abstinenta.

Diskuze je teď rozjetá na plný obrátky, slova zanikají v jednolitém šumu, neřku-li řevu. Ten Jarda konečně ztiší a má se k vyhlášení. Kamil nerozeznal vůbec nic. Téměř všichni, hlavně starší ročníky poznali Samson -co se v mládí naučíš….;-) .  Zboud! ZBOUD poznal VŠECHNA piva aniž věděl, která jsou ve hře! Neskutečné! Jsou někteří, kteří mu výhru s obrovským náskokem před ostatními nepřejí a snižují: ,,ty prochlastaný noci k něčemu byly“. Vlasta zaměnil Pardál s Kozlem a Pepa ani jedno z těch piv nepoznal. Což je asi nejdůležitější odpověď dnešního večera, neb ona úvodní hláška o ananasové šťávě se týkala právě těchto piv a aktérů. A další důležité zjištění nás potěšilo: za nejlepší pivo, které by se mělo čepovat v téhle hospodě byl poslepu označen Kozel. A ten se tu čepuje, takže žádná změna a pro hospodského Jeníka o starost míň.

A tím by tahle sranda akce mohla být prohlášena za historii. Jen ještě maličkost: Čembo, velikánské poděkování za krásnou prezentaci fotek, kterou jsi spáchal 🙂

Barča