1. 10. – 3. 10. 2004

siskin Kawasaki KLR650 Tengai
siskinka na Suzuki GS 500 E
ficcus a ficcuska na Yamaha FZS600 Fazer
Chosé na Honda NX650 Dominator
Brtňák na Honda Transalp
luffa na Honda Hornet 900
Muf na Honda CX500
Barča na Yamaha XJR1200
Jordy s Maruškou na Honda XR600
John s Jane na KTM Adventure
Homer (Dan) s Ivčou na Suzuki Bandit
VéTéeRo, Blackbird, Ninja a další stroje

Na víkend 1. 10. – 3. 10. 2004 jsme opět naplánovali Motovíkend. Jako tradičně jsme zamířili ma chatu Hubert v Zelené Lhotě u Nýrské přehrady. Mailem a telefonem jsme domluvili podrobnosti, plán cesty a objednali ubytování. Protože každý má jiné možnosti a představy byl tentokrát odjezd z domova plánován jenom částečně a velká část lidí vyjížděla podle vlastních možností. My jsme odjížděli z Habří v pátek odpoledne s Luckou, Chosém, Petrem a Lenkou a ještě s námi měl jet Brtňák. Ten se jako jediný jako již tradičně nedostavil včas a tak ho začínáme nahánět mobilem. Je v Litvínovicích u benzínky a nejde mu nastartovat ten jeho krám (jetá Honda Transalp). On vůbec to motorkaření provozuje zvláštním způsobem. Na jaře motorku prodá, celou sezonu nejezdí a na podzim si koupí nějakou plečku, kterou celou zimu dává dohromady. Jedeme ho zachránit. Má vybitou baterku tak ho jenom roztlačujeme a jedeme sehnat novou baterku. Je zavřeno. Protože baterka se v pohodě dobíjí a já mám sebou startovací kabely riskuje to a jede se starou baterkou. Při průjezdu Strakonic se nám Brtňák s Chosém ztratil. Na konci Strakonic u benzínky na ně tedy čekáme. Když dlouho nejedou zkouším opět telefon. Z Transalpa prý jdou divné zvuky tak zkoumají co to je. Za chvíli k nám přijíždí a jedeme dál, i když v motoru opravdu něco klepe. K Hubertům jsme dojeli k večeru, ubytování proběhlo v pohodě a tak hurá na večeři. U zapáleného krbu chutná výborně. K tomu pár piv, nějaká ta slivovička a zábava se rozjíždí. Hanka s Chosém a Luckou se zřítili s lavicí pod stůl. Lenka se divně ksichtí nad slivovicí. Brtňák si do nosu a uší cpe doutníky. Všichni si fotí pupíky. Úchylové.

[Not a valid template]

Druhý den ráno, no spíš dopoledne přijíždí Barča a Muf. Přijeli téměř najednou, ale jak z nich vypadlo, i když jeli oba z Habří, každý vyjížděl jindy a navíc každý jel jinudy. Všude po cestě byla údajně mlha jak mlíko. Vyrážíme na vyjížďku. Směr Nýrsko, Klatovy, Přeštice, Starý Plzenec a zámek Kozel. Cestou jsme se u Nýrska oblekli do nepromoků, protože pršelo jen se lilo. V Klatovech se od nás oddělili Brtňák a Chosé, kteří se rozhodli pro návrat k milujícím manželkám. My jsme dojeli ke Kozlu, prohlídli si zahradu a zámek a na parkovišti si nechali poradit kam na oběd. Hlídač nás poslal zpátky do Starého Plzence, kde je na návsi nebo náměstíčku, restaurace Staročeský Dvůr. Tady se od nás odděluje Lucka a jede domů. Protože máme mokrý rukavice a pídíme se po topení, číšník nám rukavice dává vyschnout a nahřát na pizza pec. Překvapivá ochota. Dáváme si vynikající oběd. Ze Starého Plzence jedeme směrem na Nepomuk. V Kotousově odbočujeme přes Letiny a Měčín zpátky do Klatov. Protože se počasí nádherně vybralo, rozhodli jsme se, že místo přímého návratu přes Nýrsko to vezmeme oklikou na Železnou Rudu a potom do Zelené Lhoty. Krásně jsme si sjeli po suchých silnicích. Po návratu na chatu jsme zjistili, že tentokrát se akce nějak rozkřikla a před chatou stojí na parkovišti několik nám neznámých motorek. Samozřejmě účast individuí jako Jordy a Johny s přítulkyněmi je již tradiční. Navíc tady stojí nějaký VéTéeRo, Blackbird, Bandit, Ninja a další stroje. Dorazili také Dan s Ivánkem, Párek s manželkou a jiní. V chatě panuje menší zmatek s rozdělováním pokojů, protože někteří nebyli nahlášeni, ale v pohodě se všichni vešli. Po převlečení a ubytování se všichni přesouváme do jídelny ke krbu. Začíná tradiční večerní program. Polopenzová večeře. Pivo. Kávy. Slivovice. Během chvilky jsou všichni notně rozjaření. Probírá se kde kdo byl, kam kdo pojede, kdo co plánuje. Někdy v noci po půlnoci odchází poslední vytrvalci na pokoje.

[Not a valid template]

V neděli ráno (dopoledne) vstáváme a jdeme na polopenzovou snídani. Jak zjišťuji v jídelně, někteří jedinci jsou už dávno na procházce, jiní naopak ještě tvrdě vyspávají. Po snídani se balíme a stejně jako jsme přijeli, tedy každý jindy a každý jinudy se pomalu rozjíždíme k domovům. Já s Hankou a Barčou se rozhodujeme, že kus cesty pojedeme s Jordym a Maruškou, kteří jedou do Prahy. Cestou plánujeme oběd opět ve Starém Plzenci ve Staročeském Dvoře, protože nás tamní jídelníček totálně nadchnul. Cestou ještě dostávám eSeMeSku od Maka, že na letišti v Tchořovicích jezdí dneska nějací kaskadéři, a abychom se stavili. Přijeli jsme sice po akci, ale pár kousků jsme ještě viděli. Mak se mě pokoušel přesvědčit ke sprintu s nějakým Dominátorem, ale odolal jsem. Potom už jsme jenom dojeli v klidu do Habří.

[Not a valid template]

– tady jsou ka stažení data do Route66, klikni pravým tlačítkem a dej „uložit“

zapsal siskin