No to vám byla zase vyjížďka Smích !

 

Byli jsme pozváni mistrem ČR a Evropy Dominikem Pufferem a jeho otcem Michalem na závod seriálu MČR v biketrialu do Protivína. Tam, přímo v areálu pivovaru Platan, vytvořil pořádající Michal naprosto luxusní trať. A byl by rád, kdybychom trochu oživili program, přijeli na pár motorkách a Kaipanem, budeme mít zajištěno parkování přímo v areálu, na dosah trati A mluvil i o opékaných klobáskách, masu a tak. Pepa se toho chytil, coby příležitosti pro vyjížďku Kaipanem. No, možná ho trošku nalákaly i ty klobásky.

A tak jsme se tam tedy 15.5.2010 vypravili.

Z nahlášených devíti motorek účastníků zájezdu nám tři odpadly, z různých důvodů, ještě před odjezdem.
A tak z Habří vyráželo šest motorek a Kaipan směv . A k tomu ještě jeden osobák. No jo, no, Lucka je bez motorky.

Na cestu se nesmírně těšili minizboudi. Jeden jel se Zboudem na Banditu, druhý s Pepou v Kaipanu a na zpáteční cestě se měli vyměnit.
Vlastně to byla konečně první, letošní hromadná cesta. Silnice suchá, mraky hrozící, ale nemočící, zima tak akorát na zapnutí heftů, ale zažili jsme podstatně horší.
Takže vlastně moc příjemné.

Trošičku pokaženou náladu měl Ficcus, když na benzínce zjistil, že mu teče chladič. Nakonec se rozhodl, že tuhle cestu dá a pak uvidí.
V Budějovicích jsme na křižovatce zamávali Lesanovi a docela si užívali těch pár desítek kilometrů do Protivína.
Na náměstí jsme zastavili. Dan se ptal, kdeže je ten Platan. Pepa zastavil taktéž, ale nebylo vidět kde, místo Kaipana zaparkoval na náměstí hustý oblak kouře. Problém. Ano a jmenuje se: umřelo TURBO. Dvěstě metrů před cílem. Nedá se nic dělat, Pepa si místo trialistů prohlídne Protivínský náměstí, Muf si místo trialistů udělá výlet zpět do Habří pro káru.

Ficcus celou situaci moc nesleduje a prohlíží si svoji nemocnou motorku. Na Danovo:,,no tady nejsme nic platný, jedeme do pivovaru“ se oblíkáme. Dan si nasadí helmu, ruravice, posadí se na motorku, zapne klíček, spustí starter a místo klasického zvuku jeho motorky se ozve něco jako, blbl…, zkusí to podruhé, motorka jen tak malinko zamžourá světýlkem a umře.
Odstavujeme motorku vedle Kajpana. Dvě zdechliny, a to ještě vypadá, že tam tu svoji odstaví i Ficcus. Nakonec ne, bere za sebe Dana, startujeme a trošku se obáváme, kolik nás z toho zakletého náměstí odjede.
Dobrý! Čtyři!Smích
A tak v tomhle minipočtu vjíždíme na dvůr Platanu. I tak jsme srdečně vítáni a navigováni k zaparkování v centru dění.

A pak se motáme mezi umělci na dvou kolech bez motorů. Docela paráda. Z některých překážek a skoků jde mráz po zádech.

Zajímavé bylo pokoukání na prťata, která snad ještě neuměla chodit, ale na trialech to pěkně valila.

Po celém areálu bylo vytvořeno několik sekcí, které měli závodníci projet. Dost dobře jsme poznali, ve které sekci se předvádí Dominik. Vždy tam, kde stálo nejvíc diváků a ozýval se alespoň nějaký potlesk.

Ficcus se podivoval trochu neadrenalinové atmosféře závodů, pravda, i já jsem se několikrát přistihla, že mám chuť se roztleskat, ale byla bych jediná. Ficcus ten problém, prý vyřešil tím, že strčil ruce do kapes. Ale tvářil se tak, že jsem se obávala, kdy v nejnevhodnější okamžik zařve: ,,To nedáš!“

Nezařval, stačilo mu pouhé poučování nás neznalých o průběhu celého závodu. Na každé naše zaváhání, proč má tenhle kolo takový a jiný makový, proč někteří jezdí překážku tudy a jiní jinudy….odpovídal: ,,Máte štěstí, že jdu zrovna okolo, tohle vím úplně přesně“ . Věděl taky úplný kulový, ale dokázal si pěkně vymejšlet. Minizboud Peťa se ptá Zbouda, zda mu koupí kolo, když je ve slevě. Stojí pouhých 40 tisíc korun. Zboud se chytá za hlavu a ptá se, co na tomhle může ve slevě stát 40 tisíc.

Je na čase odebrat se na slíbené klobásy, čaje a nealko piva. Jen Ficcus si nebyl tak úplně jist, zda se výčepní nespletla a nenačepovala mu z pravé pípy.

Přijíždí dva závodníci, mrsknou s koly o zem, Zboud rudne a vyhrkne: ,,sakra, netřískejte s tak děsně drahejma kolama“ Tak se mu snažíme vysvětlit, že jsou tak drahá, právě proto, že jim třískání o zem neuškodí.

Do grilované klobásy snad nasypali Ficcusovi a Danovi nějaké veselé koření, oba měli hlášky, že mě ještě teď bolí břicho od smíchu. Nemůžu je tu napsat, bo Ficcus povídal, že taková svině, aby práskla, jak Dan položil třikrát motorku na prvních dvěstě metrech její existance, mezi námi ani není, a tak potutelně se při tom díval Mrknutí . A to ještě Dan vyprávěl, kterak dopoledne opravoval pračku a nevytáhl ji ze zásuvky. Taky veselá historka, tedy pro něj moc ne.
Lucka prohlásila, že mají o klobásu víc a tak si každý musíme dát půlku. Fakt, že je nás víc než půlek, inspiroval Dana k vědeckému pokusu. Prakticky nám dokáže, že pojem PŮLKA vlastně neexistuje, tak dlouho chtěl půlky dělit na půlky další, až by došel k závěru, že není co dělit. Plán mu zhatil Ficcus, když polkl ještě dělitelnou část klobásy. Dan se na něj smutně zadívat a prohlásil:,,von mi sežral pomůcky k vědeckýmu pokusu“ .

V nejlepším zvoní Ficcusovi mobil, říká do něj nějaká nasmyslná slova. ,,….krysa? …krysa!….v okapu?….hm, tak já jedu“

Tak jedeme, Fikkus musí vylovit z okapu krysu. Prý gumovou, nějakou hračku, která se do okapu dostala úplně sama Jo jo “ ,říkala Terka.

Z Platanu projíždíme mezi diváky i závodícími, pořadatelé děkují, že jsme dorazili a doufají, že příště nám vozový park nepoumírá po cestě Smích?

Protivínským náměstím projíždíme se smíšenými pocity a dost si odfoukneme na hlavní, že jsme po tom zakletým místě komplet.

A domů zase za sucha. Takže, až na poruchu tří strojů ze sedmi docela fajn odpoledne Smích